Upphandlingsguide

En guide för bättre offentliga affärer Grafiska Företagen har tagit fram en upphandlingsguide för grafiska tjänster med syfte att både informera upphandlare och grafiska leverantörer om hur upphandling bör genomföras för att balansera båda parters behov.

Grafiska Företagen har tagit fram en upphandlingsguide för grafiska tjänster med syfte att både informera upphandlare och grafiska leverantörer om hur upphandling bör genomföras för att balansera båda parters behov.

Det finns en potential för kommuner, landsting och statliga verk att göra bättre affärer inom ramen för Lagen om offentlig upphandling, LOU. För Grafiska Företagens medlemmar finns det en stor potentiell marknad att göra affärer på. Grafiska branschen omsatte 2014 nästan 800 miljoner kronor på offentligt upphandlade tjänster. Det ligger i alla inblandade parters intresse att de offentliga upphandlingarna blir så korrekta, transparenta, rättvisa och effektiva som möjligt.

Denna guide syftar till att underlätta för dig som upphandlar grafiska tjänster inom ramen för LOU. Med klara mål och rättvisa jämförelser ökar förutsättningarna för korrekt genomförd upphandling – och att du kan tillfredsställa din organisations behov. Självklart kan även privata företag använda denna guide för att utveckla sina affärer inom det grafiska området.

Kaj Flick, tidigare ansvarig för Grafiska Företagens branschföreningar har varit med och tagit fram broschyren.

Budskapet i guiden är att visa på vikten av kvalitet i produkten och att priset inte alltid är den bästa parametern i det långa loppet.

Ladda ner guiden eller beställ en tryckt version av Joel Eriksson

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angiven e-postadress.

Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.