EVENT - PRINT NEXT

Print Next växer vidare med ny medarrangör

Den grafiska branschens framtidsevent Print Next växer vidare med nätverket NOPA som ny medarrangör. Tillsammans med Grafkom och Grafiska Företagen – som startade Print Next för två år sedan – samlar man den 7 maj 2020 en ännu större del av den nordiska och baltiska grafiska branschen för att diskutera framtidens grafiska tjänster och företag.

12 december 2019
Foto: Björn Dalin

– Nopa är en mycket stark aktör för de största tryckerierna med verksamhet i Norden och Baltikum och tillsammans kommer Print Next att bli ännu bättre på att hjälpa grafiska företag att se vad framtiden har att erbjuda för branschen, säger Magnus Thorkildsen, partner på Grafkom.

Planeringen är redan i full gång och fokus på nästa års Print Next blir att med olika vinklar få fram vad som kommer att krävas för att lyckas inom områden som hållbarhet, teknologi och affärsmannaskap.

– Print Next har utvecklats snabbt från ett svenskt till nordiskt möte för branschen vilket är helt rätt i en tid då både kunder och branschen blir mer global samtidigt som man bygger starkare lokala samarbeten med sina kunder. Frågor som hållbarhet och affärsmannaskap är helt avgörande för att nå framgång de kommande åren, säger Ravindra Parasnis, vd, Grafiska Företagen.

Håvard Grjotheim som leder arbetet med Print Next för NOPAs del är nöjd med samarbetet.

– Den grafiska branschen behöver en enad och stark röst i tider då grafiska produkter både utmanas av digitala alternativ men samtidigt också kan skapa enorma värden för kunderna om de används på rätt sätt. Min vision är att Print Next kan vara en väg mot att göra branschen starkare, säger Håvard Grjotheim, vd på Scandbook.

Boka in den 7 maj i kalendern redan nu – snart kommer mer information om Print Next i din inkorg.

Läs mer om medarrangörerna på grafkom.se och nopa.nu