NYHET - PRINTPOWER

Affischtävling för studenter ger Printpower

Grafiska Företagens kampanj Printpower lanserar nu en egen sajt i samband med att den årliga affischtävlingen Screen, som vänder sig till studenter, byter namn till Printpower Awards och blir en del av kampanjen.

22 november 2021
Foto: Joel Erikssson

Printpower kampanjen startade 2019 på Instagram och Pinterest med målet att hylla tryckindustrin och inspirera fler inom kommunikationsbranschen att använda det tryckta mediet som en given kommunikationskanal. Kampanjen är nu uppe i över 2700 följare på Instagram och Pinterest i målgruppen kreatörer, grafiska formgivare, strateger och planners. Syftet är att visa styrkan och möjligheterna med det tryckta mediet och att inspirera fler inom kommunikationsbranschen att använda det som en kompletterande del i medievalen. Nu utökas kampanjen till att nå studenter genom att den årliga affischtävlingen, tidigare kallad Screen, byter namn till Printpower Awards och blir en del av Printpower-kampanjen.

Affischtävlingen som är välkänd hos skolorna inom grafisk formgivning engagerar cirka 100 studenter varje år. Syftet är att kampanjen ytterligare ska öka intresset och engagemanget hos studenterna då bidragen även kommer bli uppmärksammade för Printpowers följare på Instagram.

– Det är extra viktigt att vi inspirerar och presenterar alla fördelar med print för den generation som inte vuxit upp med print i sitt vardagliga liv. När vi nu kopplar ihop de här viktiga målgrupperna med varandra kommer vi att kunna utveckla och stärka prints roll som en kompletterade och viktig del i medievalen, säger Ravindra Parasnis, vd på Grafiska Företagen.

10 vinnare utses

De tio vinnande bidragen väljs ut av en jury och presenteras på en vernissage i Stockholm den 7 april 2022. Av de tio bidragen kan sedan ett bidrag vinna Folkets röst via en omröstning på Printpowers Instagramkonto" printpowersweden".

Om Printpower-kampanjen

Kampanjen syftar till att bjuda reklamvärldens kreatörer på inspiration från printvärlden och visa kraften i print, i allt från kreativa case och innovativa lösningar till intressanta studier som visar hur print kan skapa effektiv och hållbar kommunikation.

Läs mer på printpowersweden.se eller låt dig inspireras på instagram.com/printpowersweden/

Sophie Åhsberg
Kommunikation, Content