NYHET - BRANSCH, NÄRINGSPOLITIK & ENERGI

Intergraf efterfrågar stöd till den grafiska branschen

Den grafiska sektorn är en kritisk del av Europas infrastruktur. Med energikrisen är den löpande tillgången på nödvändiga tryckta produkter hotad, skriver den europeiska branschorganisationen Intergraf i ett pressmeddelande.

7 oktober 2022
Foto: Pixabay

Etiketter för mat och läkemedel, förpackningar av olika slag och inte minst böcker och tidningar är livsviktiga för hela Europa, men den löpande tillgången på produkter från den grafiska industrin är nu allvarligt hotad. Det skriver Intergraf, den europeiska branschorganisationen för grafiska industri, som Grafiska Företagen är medlem i för att driva frågor på europeisk nivå. 

Organisationen befarar att många tryckerier inte kommer att överleva, då pappers- och kartongindustrin är dubbelt drabbad av både höga papperspriser och stigande energikostnader.

Stödåtgärder tenderar att riktas mot stora och elintensiva industrier, men det är viktigt att branscher som den grafiska också får stöd, eftersom den är en viktig del av Europas infrastruktur. Intergraf uppmanar därför i pressmeddelandet politiker och beslutsfattare i hela Europa att stötta den grafiska industrin.