NYHET - PENSION OCH FÖRSÄKRINGAR

Trygghet för dina anställda – fira Tjänstepensionens dag!

9 av 10 anställda i Sverige har tjänstepension, tack vare att du som arbetsgivare betalar in pengar till den. Den 27 september är det Tjänstepensionens dag – passa på att fira den genom att berätta för dina anställda om fördelarna med tjänstepension.

27 september 2023
Foto: Fredrik Persson

För arbetare heter den kollektivavtalade tjänstepensionen Avtalspension SAF-LO. För tjänstemän heter den ITP. Att du betalar in pengar till dina anställdas tjänstepension bidrar inte bara till deras trygghet utan också till bilden av dig som en attraktiv arbetsgivare.

Tjänstepensionen ingår som en del i kollektivavtalen och har förhandlats fram av Svenskt Näringsliv tillsammans med LO respektive PTK. Den är ett försäkringspaket som förutom tjänstepension också innehåller flera försäkringar som ger extra skydd när saker händer under arbetslivet. Tjänstepensionens dag är ett sätt att uppmärksamma en viktig förmån.

För att hålla koll på dina anställdas tjänstepension och hur du ska administrera den kan du ta hjälp av Avtalats checklistor så missar du ingenting viktigt. Också dina anställda hittar bra information på avtalat.se.