Vi tycker om trycksaker

Trycksaker har många hundratals års historia och vi ser att det finns plats för dem under lång tid framöver. Böcker, tidningar, affischer, broschyrer, visitkort, allt kan samexistera med dagens digitala alternativ och har faktiskt många fördelar. Trycksaker är inte beroende av el eller nätverk, de lämnar inga digitala spår och de är i de flesta fall lättare att läsa.

Trycksaker bär en historia, är taktila och för många människor är fortfarande inte ett dokument "på riktigt" innan det finns på papper. De har varit och är i stor utsträckning fortfarande en förutsättning för att alla i samhället ska nås av information och ett fundament för att en demokrati ska fungera. Tidningar har under lång tid varit en viktig del i ifrågasättandet av makthavare i det som kallts "tredje statsmakten". Journalistiskt arbete har till stor del varit fundamentet för allmänhetens kunskap om världen. När nu papperstidningarna minskar i antal och upplagor minskar också möjligheterna till en oberoende journalistisk bevakning eftersom inga likvärdiga affärsmodeller skapats för digitala medier, då varken läsare eller annonsörer är beredda att betala lika mycket som man gjort för pappersmedierna.

Läsbarheten, vad man minns och navigeringen är bättre med pappersprodukter. Dessutom finns nya möjligheter, som reklamtryck på kontobesked och liknande, alltså riktad marknadsföring som man vet når fram. Och för längre läsning tror vi att pappersbaserat kommer att leva väldigt länge. Dessutom har de studier som gjorts visat att miljöpåverkan generellt är lika stor från digitala medier som från trycksaker, vilket många inte vet.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angiven e-postadress.

Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.