Etikettgruppens höstmöte 2017

Foto: Heléne Grynfarb

En dag med affärsnytta och stimulerande samtal som avslutas med Ålagille.

På förmiddagen får vi ett föredrag av Grafiska Företagens rådgivare Christina Villa kring några typfall som våra jurister på arbetsrättsavdelningen stöter på. Före lunch går vi även igenom de senaste statistiksiffrorna och informerar lite om vad som är på gång inom Finat.

Efter lunch får vi höra vad Per Andersson från Handelns utredningsinstitut, HUI, ser för hastighet på ut(av)vecklingen av de fysiska butikerna i förhållande till e-handel och vilka konsekvenser detta får för förpackningarna/etiketterna.

Vi får en djupare inblick i framtidens etiketter av Jordi Baeta, Market Develop Manager RFID EU på Avery Dennison under rubriken "Smart labels and the use of it". Jordis föredrag hålls engelska.

Eftermiddagen avslutas med Colin Moon, som kommer att prata om kulturella skillnader och vända upp och ner på föreställningen om vad som är "normalt" beteende i arbetslivet.

Colin belyser hur man kan tänka kring internationella kundkontakter, mångkultur, ledarskap och mycket mer för att lyckas i dagens multikulturella affärsliv. För att kunna förstå kunder och kollegor i andra länder är första steget alltid en ökad självinsikt.

Resten av världen betraktar ofta Norden som en enhet. Men även om länderna delar många värderingar och egenskaper finns det några subtila skillnader. Ibland skapar dom skillnaderna mer förvirring och irritation än stora kulturella skillnader. Colin Moon tittar på några av de möjliga fallgroparna i nordisk affärskommunikation. Colins föredrag hålls på både engelska, svenska och "svengelska"

Kvällen avslutas med Ålagille i Ålaboden vid stranden.


Programtider, praktisk information och anmälan
Torsdag 16 november

09:30 Kaffe och fralla finns framdukat

10.00 Medarbetare som säger upp sig – kan man sätta dom i karantän? Etikettgruppens statistik, Finat ev övriga frågor/synpunkter på Etikettgruppens verksamhet

12.00 Lunch

13.00 Per Andersson, HUI, Jordi Baeta, Avery Dennison
Kaffe
Colin Moon - The Swedes are strange...and so am I.

ca. 17.00 Programmet klart

19.00 Ålagille i Ålaboden ("Ett äkta Ålagille kan bara upplevas i en ålabod längs ålagilleskusten mellan Åhus och Haväng, annars är det bara ett vanligt kalas med ål till".)

Anmälan

Din/er anmälan (som är bindande) önskar vi så snart som möjligt till
kaj.flick@grafiska.se
Senaste anmälan för att garanterat få hotellrum är den 25 oktober.

Priser

Konferens, inkl. lunch + em kaffe 1390 kr.
Middag 960 kr.
Enkelrum inkl. frukost 1395 kr.

Priserna är exklusive moms och faktureras från Arbio AB, även hotellrummet.

Plats

Åhus Seaside, Kantarellvägen 1, Åhus. Om inte Kantarellvägen 1 fungerar i din GPS - använd Kolonivägen, Åhus.