Nyttig lunch

Allt du skulle vilja veta om pension men aldrig vågat fråga

Nyttig Lunch är ett tillfälle att nätverka och få en ökad kunskap inom aktuellt ämne - samtidigt som det avnjuts en hälsosam måltid. Vinterns ämne är pension.

Grafiska Företagen ger tillsammans med TMF och SLA lunchföreläsningar under rubriken Nyttig Lunch – Kost & Kunskap i förening – där vi tar upp intressanta frågor på ett smakligt sätt. Lunchföreläsningen om pension görs i samarbete med Svenskt Näringslivs Försäkringsinformation.

Nyttig Lunch erbjuder tillfälle att nätverka, äta en hälsosam måltid och få ökad kunskap inom aktuellt ämne på samma gång. Tid ges för att utbyta erfarenheter med andra deltagare och ställa frågor till samtalsledarna.

Frågor om pension berör flera olika områden och kan gälla såväl arbetsrättsliga som ekonomiska frågeställningar. Under lunchen kommer vi bl.a. att tala om följande:

Bakgrunden till och tankarna kring dagens pensionssystem
Vad gäller enligt lag och avtal när en medarbetare börjar närma sig 65-årsdagen. Hur bör arbetsgivaren agera?
Vilka ekonomiska möjligheter finns för medarbetare som önskar lämna före 65-årsdagen?
Vad innebär de nya reglerna om delpension i kollektivavtalen?
Avslutningsvis dyker vi ner i pensionsutredningen och avslöjar hur framtiden kommer att se ut. Hur länge måste vi arbeta?
Samtalsledare är Ambjörn Wahlberg, företagsrådgivare och Åsa Blomberg, pensionsrådgivare.

Kostnad och anmälan
Lunchföreläsningen kostar 395 kronor vilket inkluderar kursmaterial, kaffe samt lunch. Avgiften faktureras företaget i efterhand. Platserna är begränsade och sista dagen för anmälan är en vecka innan kursdatum.

Jag anmäler mig till:

*