SGM Höstmöte 2018

Hur snabbt förändrar sig tryckeribranschen, hur funderar specialisterna på digital kommunikation – vad ser de för utveckling framöver och hur gör man som arbetsgivare för att locka och behålla 90-talisterna?

Vi inleder med lunch klockan 12.00 och under eftermiddagen följer en rad spännande föredrag. Programmet pågår från 13.00 till cirka 17.00 och avslutas med middag 19.00 på restaurang Västra Station. 

Hur snabbt förändrar sig tryckeribranschen? Grafiska Företagen gör en presentation av de senaste siffrorna i försäljningsstatistiken och går igenom vad som hänt i branschen den senaste tiden.

Hanna Elfvin, ny chef för Itch i Malmö kommer och berättar om hur specialisterna tänker kring digital kommunikation – vad ser de för utveckling framöver? För dagens byråer är det en rejäl omställning, där nya köpare med andra behov kommer in och där nya typer av kompetenser behövs.

Hur gör man som arbetsgivare för att locka och behålla 90-talisterna? Är de omöjliga eller är det bara en skröna som drabbar varje ny generation? Lovisa Sterner, Ungdomsbarometern har studerat denna fråga och ger oss sin syn.

Vi får också en kort genomgång av Grafiska Företagens regionansvarige Ambjörn Wahlberg om arbetsgivarfrågor, kniviga och enklare, som han stött på den senaste tiden.

Eftermiddagen avslutas med Niklas Delmar som kommer föreläsa om Engagemang – det hållbara medlet för att nå målen. Niklas har under flera år arbetat med att bygga starka team i tider av stora förändringar. Han har gjort det som marknadschef för L'Oréal Paris, som vd för en digital kommunikationsbyrå och som vd för ett av Sveriges ledande talang- och rekryteringsnätverk.

Endast 16 % av svenskarna är enligt Gallups mätning engagerade i sina arbeten. Det finns en enorm dold potential hos individer, medarbetare och organisationer runt om i landet att maximera individens talang och potential i den specifika organisationen.

Vi hälsar vd och personer ur ledningsgruppen på medlemsföretagen välkomna till höstens möte!

Plats

Clarion Live, Dag Hammarskjölds Torg 2, intill Centralstationen i Malmö

Tid

18 oktober, lunch serveras 12.00. Programmet pågår mellan 13.00 och cirka 17.00 och avslutas med middag 19.00 på restaurang Västra Station.

Några hotellrum finns reserverade, anmäl i så fall intresse så snart som möjligt.

Kostnad och anmälan

Deltagande i SGM:s höstmöteskonferens kostar 500 kr, och även middagen kostar 500 kr för representanter för medlemsföretagen. Logipris: Enkelrum 1250 kr. Deltagande och ev. hotellrum faktureras av Arbio AB.

Anmäl dig till sgm@grafiska.se