Säkerhetsdag för chefer och skyddsombud

Plötsligt så sker den där arbetsplatsolyckan som ingen vill råka ut för, varken den anställda eller du som ansvarig för säkerheten på ditt företag. Men, det går att undvika med hjälp av effektiva metoder och säkerhetsrutiner. Välkommen till en säkerhetsdag för chefer och skyddsombud.

Ibland sker olyckan ändå och då är det viktigt att ha ett enkelt och lättillgängligt rapporteringssystem.
Välkommen till en dag i hur du kan förbättra säkerheten på din arbetsplats. Under dagen får du lära dig hur det kostnadsfria rapporteringssystemet IA för arbetsmiljösäkerhet och hälsa fungerar. Du får också med dig bra verktyg för hur du kan jobba vidare med säkerhetskulturen på just din arbetsplats.

Den här dagen är för dig som är ansvarig för säkerhetsarbetet på företaget och som jobbar med säkerhetsfrågor inom organisationen. Kanske jobbar du som fabrikschef, produktionsansvarig, skyddsombud eller facklig företrädare med fokus på säkerhetsfrågor. För att få ut det bästa av den här dagen rekommenderar vi att ansvarig chef kommer tillsammans med skyddsombudet för att få en gemensam inspiration inför det fortsatta arbetet.

Program:
10:00 - Genomgång av rapporteringssystemet IA - ett kostnadsfritt och webbaserat verktyg som du kan använda för att göra riskbedömningar och checklistor. I systemet kan du också rapportera tillbud och olyckor samt arbetssjukdomar. Du kan enkelt få fram statistik till uppföljningsarbetet.

12:00 - LUNCH

13:00 - Säkerhetskultur - Prevent går igenom verktyg som du kan använda för att förbättra säkerhetskulturen samt förslag på fördjupade utbildningar inom arbetsmiljö- säkerhet och hälsa.


Anmälan:
Anmäl dig HÄR. Glöm inte att ange, namn, funktion och företag och även eventuella matallergier.


Varmt välkommen önskar Grafiska Miljörådet (GMR)!