Medarbetaren - Thomas Wall

Foto: Niklas Palmklint

Ett stenkast från Växjösjön och myrsteg från centralstationen i Växjö ligger World Trade Center. Har du tur hittar du Grafiska Företagens företagsrådgivare Thomas Wall här vid ett besök, risken är dock stor att kontoret står tomt och att Thomas befinner sig i en bil många mil bort.

Det är nämligen ute på medlemsföretagen Thomas har sin vanliga arbetsplats. Han besöker dem för att bistå i förhandlingar och för att guida och ge råd kring bland annat kollektivavtal, förhandlingsfrågor och arbetsmarknadsjuridik.

Thomas Wall är regionansvarig och har hand om de medlemsföretag som finns i Kalmar, Kronoberg, Blekinge och södra delen av Jönköpings län. Från sin bas i Växjö blir det utfärder tre–fyra dagar i veckan.

Erfarenhet med begränsningar
Från början är Thomas Wall tekniker, men sedan många år tillbaka arbetar han som företagsrådgivare hos Grafiska Företagen. Tidigare hade han samma roll inom Sveriges Byggindustrier, och även om kollektiv-avtalen är olika innebär det många års erfarenhet av detta arbete. Men erfarenhet och erfarenhet – det är inte alltid lätt att dra nytta av vad man gjort för vad som ska göras i Thomas arbete. Ingen dag är lik den andra. Varje fråga är unik – det finns alltid faktorer som gör ett företags frågeställning speciell på något sätt, så varje gång krävs också ett svar som är framtaget för precis den frågan, berättar han. Och det är just variationen som gör jobbet roligt tycker han. Om 15 personer ringer mig en dag, är inte någon fråga den andra lik. Det är ett väldigt varierande arbete och kräver att jag tänker till varje gång. Jag vet inte vad jag ska göra under dagen förrän jag kommer till jobbet och ser vad som dyker upp. Det tycker jag är jätteroligt med jobbet, säger Thomas Wall.

Bakgrunden ger förståelse
Men det finns trots allt vissa fördelar med erfarenhet. Thomas bakgrund som tekniker, till exempel. Att jag själv har bakgrund från arbetsplatsen gör det ofta lättare för mig att förstå företagets problem eller frågeställningar. Jag vet hur det ser ut, jag vet hur flödet ser ut, vilket gör att jag förstår hur de tänker. Det kan handla om vilka personer de vill ha i ett flöde, vilka kompetenser eller kvalifikationer de behöver, säger han. Och även om frågorna hela tiden varierar från dag till dag, finns det vissa saker som är konstanta även i rådgivarrollen. – Jag har ju koll på många av de personer som jag möter, jag har träffat dem förut och vet hur de fungerar, säger han, något som underlättar i till exempel förhandlingar.

Avgörande förtroende
Thomas Walls arbete handlar mycket om förtroende. Det räcker inte att Thomas får förtroende från de företag han stöttar, han måste också ha motpartens förtroende – något han också upplever att han har.