Medarbetaren - Susanne Glas

En bra arbetsgivare är den som vågar be om råd

En av våra viktigaste uppgifter är att stötta medlemsföretagen i arbetsgivarfrågor. Med allt från information, rådgivning och förhandlingar i lagar och kollektivavtal. Susanne Glas är vår företagsrådgivare i norr.

I Susannes roll som företagsrådgivare stöttar hon medlemsföretagen i små och stora arbetsgivarfrågor. En typisk arbetsvecka kan bestå av allt från regelrätta förhandlingar till brandkårsutryckningar när det inträffar något oväntat.

I mitt jobb väntar nya utmaningar varje dag. Jag gillar att lösa problem och företagens feedback ger energi till nästa problemlösning. Jag lär mig något från varje företagskontakt som jag sedan kan omsätta i mitt jobb. 

Susanne Glas började på Grafiska Företagen när vi slogs ihop med TMF, Trä- och Möbelföretagen
i Norr den 30 april 2014. Närmast kommer Susanne från Skogsindustrierna där hon arbetade som rådgivare och förhandlare. Dessförinnan var hon på TRR Trygghetsrådet som regionchef. Susanne har arbetat som HR-Manager i IT-branschen hon har också åtta års erfarenhet som administrativ chef. Idag är hon regional företagsrådgivare i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Susanne har sin bas och fasta arbetsplats på Svenskt Näringslivs kontor i Umeå, men arbetet sker till största del på resande fot bland våra medlemsföretag.

Tjusningen är att man möter så många olika sorters människor och att man kan hjälpa till och stötta på olika sätt. Jag får användning av min långa yrkes- och livserfarenhet när jag jobbar med rådgivning.
De flesta problem som dyker upp har jag på något sätt stött på förut. Då kan man använda sin erfaren-het för att hitta så bra lösningar som möjligt för medlemsföretagen.

Vi frågar vad hennes bästa råd till arbetsgivarna är
En bra arbetsgivare är den som tänker efter före och som inte är rädd för att be om råd. Det är vår uppgift att hjälpa till och vi finns här vid företagens sida.