Claes Burde Årets företagare i Växjö kommun

Företagarna Växjö och Växjö kommun utser varje år Årets företagare i Växjö kommun. I år går priset till Claes Burde, grundare av företaget Burde, som är Skandinaviens största producent av kalendrar och som också gör kontorsprodukter.

Motiverigen lyder:

Årets Företagare i Växjö har sedan starten haft en spännande utveckling – från första steget i utvecklingen med kalendrar tills nu, då man också finns i den digitala världen. Förmågan att rida på vågen av ny teknik och lyckas i det omöjliga, har resulterat i fortsatt tillväxt för Skandinaviens största kalenderproducent. Kvalitet, funktion och design är starkt bidragande framgångsfaktorer.

Claes Burde började sälja kalendrar 1978. Hans företag såldes sedan 1982 till Esselte, där Burde blev chef. 1991 slutade Claes på Esselte och bildade Burde Förlags AB. Burde har idag cirka 50 stycken anställda i Sverige, Danmark, Finland och USA. Vd på företaget är Marc Felipe Burde.

- Jag har vuxit upp med företagandet, och nu fortsätter mina barn i mina spår. Vi har många idéer fortfarande, det måste man ha som företagare, sa Claes Burde i ett pressmeddelande från Växjö Kommun.