Fespa Sweden

Fespa Sweden samlades i Stockholm för två dagars nätverksträff innehållandes intressanta studiebesök. Bland annat besöktes Xenter där kontakter knöts med blivande 3D-tekniker.

Fespa Sweden inledde sitt höstmöte med ett spännande besök hos Big Image i Täby där Andreas Skantze stolt visade upp sitt företag - ett innovations-och förgrundsföretag i den grafiska branschen som ständigt utvecklar sig och sin egen produktionsutrustning. Andreas förklarade Big Images filosofi kring att bara jobba med kunder som inser värdet av högkvalitativa lösningar. Andreas avslutade med att berätta att man tar kunder också genom att Big Image är klimatneutrala och till och med överkompenserar för sin klimatpåverkan.


Big Image Systems

I konferensprogrammet gav Grafiska Företagens miljöexpert Rickard Lindberg konkreta råd kring miljöfrågor om hur vi kan vara förberedda vid en ev. miljöinspektion för att slippa sanktionsavgifter. Rickard kan även bokas av medlemmar i Fespa Sweden för besök och direkt rådgivning på det egna företaget mot en avgift. För medlemmar i Grafiska Företagen är tjänsten avgiftsfri.

Nätverksträffen avslutades i Tumba med besök på Xenters 3D-utbildning där bland annat kontakter knöts mellan blivande 3D-tekniker och de deltagande företagen.

 
Xenter

- Ett riktigt givande möte med intressanta studiebesök och trevliga kollegor att umgås med. Jag har redan bokat in vårmötet säger Leif Jacobsson, Atlas Industrial Print.

Vårmötet äger rum 4-5 april i Boråstrakten.