SBI:s sensommarmöte

Branschnytta, studiebesök och föredrag under intensiv möteshelg.

SBI:s sensommarmöte ägde rum i Stockholm under helgen då augusti blev september. Ett tjugotal deltagare som representerande den större delen av de fristående bokbinderierna träffades ett par dagar för intressanta studiebesök och livfulla diskussioner om branschen.

Under fredagen besöktes Brand Factory och Profilskaparen. Två intressanta branschkollegor till SBI som på många sätt är närbesläktade och sammarbetar vid produktion av vissa produkter. Intresserat visades gruppen runt på de båda arbetsplatserna. 

Lördagsförmiddagen inleddes med föreningsmöte där bland annat Grafiska Företagens förhandlare Anna Freij talade om nyheter från arbetsgivaravdelningen och på vilka sätt och i vilka situationer Grafiska Företagen kan bistå med arbetsrättslig rådgivning och stöd till medlemsföretagen.

Dagen fortsatte med ett föredrag av Ungdomsbarometern på temat Hur får vi nittiotalister att jobba och trivas på en arbetsplats där man måste vara fysisk och inte kan jobba hemifrån? Ett högst aktuellt ämne då kompetensförsörjning är en fråga av yttersta vikt och där frågan om hur man lockar unga till en mogen bransch är på många arbetsgivares läppar. 

En mycket givande och trevlig helg!