NYHET - ENERGI

Elstöd – inget besked till hårt pressade företag

Idag meddelade regeringen att elprisstödet ska börja utbetalas till hushållen tidigast i februari 2023, men det finns fortfarande inget besked för företagen. Grafiska Företagen efterlyser därför en tidsplan för när det kan betalas ut till företag.

30 november 2022
Eva Glückman, vd på Grafiska Företagen.
Foto: Juliana Fälldin och Pixabay

Regeringen har tidigare aviserat att de ska införa ett högkostnadsskydd för höga elpriser, både för hushåll och företag. Idag gav energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) en uppdatering kring arbetet och berättade att utbetalningen kommer att ske i två steg. I det första steget ska stödet utbetalas till hushållen och i det andra till företagen. Det finns dock fortfarande inget besked kring när stödet kan betalas ut till företagen.

– Våra medlemsföretag kämpar med de höga elkostnaderna vilket gör det djupt olyckligt att regeringen inte kan ge något tydligt besked om när stödet kan utbetalas. I den grafiska branschen ser vi till exempel företag som ställer om till nattskift bara för att klara elkostnaderna, därför efterlyser Grafiska Företagen ett besked snarast möjligt, kommenterar Eva Glückman, vd på Grafiska Företagen.