NYHET - EU & HÅLLBARHET

Se Intergrafs webbinarium om avskogningsförordningen

Den europeiska branschorganisationen Intergraf höll den 18 januari 2024 ett webbinarium om effekterna av EU:s avskogningsförordning och vilka skyldigheter den medför.

18 januari 2024
EU:s avskogningsförordning
Foto: Guillaume Perigois/Unsplashed, Adam Vradenburg/Unspashed och Fredrik Persson

– Det är fortfarande mycket som är oklart när det gäller den nya förordningen men genom webbinariet och den guide som har tagits fram får man en bra introduktion till den nya förordningen, kommenterar Grafiska Företagens vd Eva Glückman.

EU:s avskogningsförordning trädde i kraft den 29 juni 2023 och börjar gälla den 30 december 2024. Förordningen kommer att få påverkan på en rad olika sektorer, däribland den grafiska. Syftet med förordningen är att förhindra handel med varor som bidrar till avskogning eller skogsförstöring i världen.

Företag med max 50 anställda, eller en nettoomsättning som inte överskrider 8 miljoner euro, har ytterligare sex månader på sig att förbereda sig för att leva upp till kraven i den nya förordningen, det vill säga till den 30 juni 2025.

Skogsstyrelsen ansvarar för tillsynen av förordningen, och kommer löpande att informera om vad kraven innebär och vad du som verksamhetsutövare behöver göra för att leva upp till kraven.

Se webbinariet i efterhand