NYHET - HÅLLBARHET

ClimateCalc 2.0 med ny funktionalitet

ClimateCalc är verktyget som beräknar koldioxidavtryck för både företaget och ett specifikt tryckmaterial. Nu har en efterlängtad uppgradering av verktyget lanserats. Förbättringsarbetet har pågått i ungefär ett år och innefattar ett antal nyheter med stort fokus på användarvänlighet.

26 september 2023
Foto: Fredrik Persson och Tyler Franta/Unsplash

Bland förbättringarna märks en ny funktionalitet för rollfördelning i ClimateCalc som innebär att en företagsadministratör kan fördela roller utifrån vilka funktioner i verktyget andra personer i företaget behöver nyttja. En annan nyhet är möjligheten att dela data mellan användarföretag. Det är särskilt användbart för företag som har flera olika produktionsenheter, eller om man har en underleverantör som också använder ClimateCalc. Ny funktionalitet har även tagits fram för att kunna se hur koldioxidutsläppen förändras från år till år för olika nyckeltal.

Fler förbättringar är på gång. En av de förbättringar som de svenska användarna har tryckt på är en API-integration. Arbetet med den pågår och vi fortsätter att ligga på för att en lansering av den ska prioriteras högt.

Alla svenska användare har fått information om vad som krävs efter migrationen av den nya versionen. För att få ut full nytta av ClimateCalc 2.0, ta gärna hjälp av guiden där alla nyheter beskrivs.

Är du nyfiken på ClimateCalc? Kontakta Magnus Brolin, konsult, så får du veta mer. Se kontaktuppgifter nedan.

Grafiska Företagens medlemserbjudande

Som medlemsföretag i Grafiska Företagen kan du nyttja vårt erbjudande som innefattar stöd av en konsult för implementeringen av ClimateCalc på tryckeriet samt rabatt på årsavgiften.

Priser: 15 000 kronor för konsulttid (ca 2 dagar) + 1 168–1 768 euro för certifieringen. Till det kommer en årlig avgift till ClimateCalc på 400–600 euro samt en årlig certifieringskostnad på 973–1 573 euro (Priserna varierar beroende på antal anställda i företagen).

Nyfiken på ClimateCalc? Kontakta Magnus Brolin

Magnus Brolin
Mobilnummer: 0733-872 903
E-post: magnus.brolin@altamontmedia.se
Webb: www.altamontmedia.se