Medlemsavgift och fakturering

Medlemsavgift

För att få en uppfattning om medlemsavgiftens storlek kan man uppskatta den till ca 2 000 kr per anställd och år.

Avgiften beräknas i procent av föregående årslönesummor. Avgiften är både rörlig och fast och delas upp på en serviceavgift och en medlemsavgift. Serviceavgiften är avdragsgill i sin helhet och uppgår till ca 90 procent av den totala avgiften. Längst ner  hittar du utförlig information om medlemsavgiften.

Fakturering

Svenskt Näringsliv administrerar Grafiska Företagens medlemsavgifter. Det förenklar administrationen både för Grafiska Företagen och dess medlemsföretag som får en samlad faktura för avgifterna till Svenskt Näringsliv och Grafiska Företagen i stället för två separata.

I januari skickas information om insamling av företagens medlemsuppgifter till företagen. Uppgifterna rapporteras in via www.medlemsuppgift.se Uppgifterna ska vara inrapporterade senast i mitten av februari. Om uppgifter inte rapporteras in kommer årets avgift att baseras på föregående års avgiftsunderlag uppräknat med 20 procent.

I början av april skickas första periodfakturan (för första halvåret) ut till medlemsföretagen. Dröjsmålsränta enligt räntelagen debiteras på fakturabeloppet efter förfallodagen.

I början av oktober skickas andra periodfakturan (för andra halvåret) ut. Dröjsmålsränta enligt räntelagen debiteras på fakturabeloppet efter förfallodagen.

Om ett medlemsföretag önskar få en referensperson angiven på medlemsuppgiften eller/och på fakturan eller om dessa handlingar ska skickas till en annan adress, meddelas detta enklast till carina.gisler@grafiska.se

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angiven e-postadress.

Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.