Standarder

För en stabil grund att stå på i dagens globaliserade värld blir det allt viktigare att som företagare hålla sig uppdaterad om nya internationella standarder. Standarder gör arbetet enklare, minskar risken för fel och missförstånd och höjer kvaliteten på produkterna.

Allt från filformat som pdf, pappersformat, skruvar och muttrar i tryckpressen till elektricitet och kommunikation över internet av olika standarder. Det här är inget man som producent eller kund vill ska skilja mellan olika leverantörer. Övergången till digital teknik ställer nya krav på snabb och omfattande standardisering för att säkerställa kompatibilitet, lagringsmöjligheter och spårbarhet.

Standarder skapas utifrån en ”best practice”, alltså ett val av egenskaper och tillvägagångssätt som en majoritet kommer överens om. Standarder underlättar export och handel och bidrar till konkurrenskraft genom att processer och produkter blir effektivare och säkrare.

För den grafiska branschen finns en rad standarder som rör olika delar av produktionen. Nya standarder tillkommer i takt med att processer utvecklas. Olika certifieringar säkerställer att produktionen och resultatet håller hög effektivitet och kvalitet.

Mer om SIS och standardisering hittar du på sis.se.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angiven e-postadress.

Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.