NYHET - KOLLEKTIVAVTAL OCH LAGAR & PENSION OCH FÖRSÄKRINGAR

Tipsa dina anställda om förmånerna på Kollektivavtalets dag

Dina anställda omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Trygghet och stöd för arbetsgivare och mer pengar i plånboken för anställda. Det lyfter vi på Kollektivavtalets dag den 17 mars. Passa på att uppmärksamma dagen genom att tipsa dina anställda om dessa värdefulla förmåner på intranätet eller vid ett möte. Hänvisa gärna till avtalat.se där det finns information och vägledning både för dig som arbetsgivare och dina anställda.

15 mars 2024
Foto: Fredrik Persson

Av alla förmåner du kan ge dina anställda är pension och försäkring via jobbet den absolut bästa. Du ger de anställda trygghet – både nu och i framtiden. Försäkringarna ger ett extra skydd vid många situationer i livet och fungerar som ett komplement till det som de anställda har rätt till enligt lag. Vilken typ av försäkringsskydd de anställda ska ha beror på om de är arbetare eller tjänstemän. 

Avtalats ambition är att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. På avtalat.se kan båda du som arbetsgivare och dina anställda lära er mer om de förmåner som ingår i kollektivavtalet i form av tjänstepension och försäkringar. Tipsa gärna dina anställda på Kollektivavtalets dag!

avtalat.se/kollektivavtaletsdag